Enen no Shouboutai

Evet hepinize merhaba. Ben Halil ve ya her zaman kullandığım lakapla "Batros".

Sitede ufak bir değişiklik yaptığım için ilk yazımı tekrar atmak zorunda kaldım. O yüzden bu yazımda severek izlediğim anime olan "Enen no Shouboutai".


Enen no Shouboutai
Enen no Shouboutai Anime Kapağı

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Resmi sitelerde yazan konusu;

Tokyo'da güneş çağının 198'nci yılında özel itfaiye ekipleri insanların kendiliğinden yanarak Infernolara dönüştüğü "Infernal” olarak adlandırılan durumla savaşmaktadır. Infernal ilk nesillerde sıradan yanma vakalarıyken ilerleyen nesiller insan formunu korurken alevleri kontrol edebilmeye başlamıştır. Ayağını istediği gibi ateşleyebilen Şeytan'ın Ayak İzi lakaplı Shinra Kusakabe karşılaştığı tüm Infernal olaylarını söndürmeye çalışmaktadır ve bu uğraşı sırasında diğer alev yönetenlerin oluşturduğu Özel İtfaiye Şirketi 8'e katılır. Infernal yaratan bir grubun ortaya çıkmasıyla, Shira 12 yıl önce ailesinin ölümüne neden olan gizemli yangının üzerindeki sır perdesini aralamaya başlar.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İngilizce Adı : Fire Force


Diğer Adları : Fire Brigade of Flames


Japonca adı : 炎炎ノ消防隊


Tür(ler) : Aksiyon, Doğaüstü güçler, Shounen


Bölüm Sayısı : 24


Ortalama bölüm uzunluğu : 24 Dakika




Stüdyo : David Production


MyAnimeList Puanı : 10 üzerinden 8,85


TurkAnime Puanı : 10 üzerinden 9,32


Benim Kendi Puanım : 10 üzerinden 9
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Evet konumuzu vs. verdiğime göre sırada kendi düşüncelerimde.;

Açıkcası bu animeye ilk denk geldiğimde saçma gelmişti. Daha sonra bir şans verip izlemeye karar verdim. İlk bölümde ilk dakikalarında sanki sıradan birisi olarak gelen ana karakterimiz Shira başlarda ezilen bir karakter gibi gözüküyor ve katıldığı 8. İtfaiye grubunda ki insanlarla şans eseri hemen dibinde "Infernol" olayı sayesinde karşılaşıyor. Tabii ki 8. İtfaiye birliği Shira'yı tanımadığı için onu sivil sanıyor ve ilk aksiyondan geri tutuyorlar.

Daha fazla detaya girersem size ilk bölümü anlatmış sayılacağım o yüzden biraz kısa tutmak istiyorum. O yüzden direk konuya ve kendi düşüncelerime geçiyorum;

Her şey bittikten sonra 8. Grup Shira ile tanışıyor ve artık birlikte çalışmaya başlıyorlar. Klasik aksiyon animelerinde ki gibi en başta ezilip "Her şey dostlarım ve ailem için!" deyip power-up alan bir havası yok. Ana karakterimiz beni bile tatmin edecek kadar güçlü, yeteneğini kendince yönetebilen ve kullanabilen bir karakter. Tabii ki her aksiyon ve süper güç animesinde ki gibi olmazsa olmaz karanlık ve üzücü bir hikayeye sahip. :)

2019'un yaz aylarında (Temmuzda) çıkmış bir anime ve ilk sezonu gayet tatmin edici bölümlere ve sezon finaline sahipti. Kesinlikle 2. Sezonunu büyük bir merakla bekleyeceğim bir anime olan Enen no Shouboutai eğer bol aksiyon ve dövüşler içeren anime izlemeyi seviyorsanız tavsiye ettiğim çok güzel bir anime!

NOT: Unutmadan içinde abartı olmayacak derecede hafif ve tam ayarında bulunan ecchi sahneleri de bulunduğunu söylemeden geçemem. Tabii ki bu bana göre bir şey. Bazen fazla abartmışlar desemde komediyle birlikte göze batan hentaiden fırlamış kadar bir ecchi diyemem.

NOT 2: Eğer ki ana karakterin aşık olduğu bir kızın olduğu aksiyon animelerini seviyorsanız maalesef size göre bir anime değil. Ana karakterimiz daha çok karanlık ve üzücü geçmişiyle, dostluklarıyla (kanser edecek derecede değil) ve tabii ki hâyalini takip ediyor. Yine de fazla üzülmeyin ana karakterimize sapıkçasına aşık olan güçlü bir kız karakterimiz var! :) yine de fazla kanser edecek derecede onu görmüyorsunuz merak etmeyin.

İkinci sezon 2020'nin yaz sezonunda gelecek diye okudum. Eğer bu doğru ise bir kaç aya 2. sezonuda çıkacak!




KEYİFLİ SEYİRLER!

Yorumlar

Popüler

Noblesse (OVA)

Arifureta Shokugyou de Sekai Saikyou

Kanata no Astra